söndag 21 september 2008

Sugarplum Fairy

I Fredags hade jag och en väninna inget att göra så vi spontanbestämde oss för att gå och se Sugarplum Fairy som spelade på Fredag kväll. Vi gillar ju Mando Diao så vi trodde att småbröderna till bandet nog skulle vara OK att lyssna på en kväll som den här när det inte fanns något annat att hitta på. Vi gick dit ganska tidigt och satt i baren utanför med varsin öl och redan när vi kom dit var det lång kö till att gå in. Kön bestod nästan enbart av tonårstjejer i 15-16 årsåldern. Ja, vi vet att vi egentligen är alldeles för gamla för sånt här, men eftersom det inte finns något som går upp emot livemusik bestämde vi oss ändå för att gå in och se dom.

Trots att publiken bestod av små gällt skrikande tånårstjejer som tog varje tillfälle att klämma och känna på bandmedlemmarnas privata ställen så fort de kom nära scenkanten var musiken helt OK. Småkillarna var väldigt samspelta och musikaliskt väldigt duktiga med tanke på deras unga ålder. I mitt tycke spelar de alldeles för komersiell pop för att det ska vara riktigt bra i mina öron, men att de gick hem hos tjejerna var det ju ingen tvekan om. Jag tror de kan bli riktigt stora en dag om de fortsätter i samma stil.

Victor, den ena av sångarna i bandet verkade vara populärast bland tjejerna och när han spelade en ballad bad han alla i publiken ta fram sina mobiltelefoner och lysa och vifta med dem i takt med musiken. Jag tog då fram min tändare och gjorde samma sak och då tittade han upp och pekade på mig och sa "Åååhhh en tändare, fan vad retro!". Ännu ett bevis på av vi nog är alldeles för gamla för sånt här och inte riktigt hänger med i svängarna i ungdomarnas värld...

Efter konserten var vi ändå nöjda efter att ha fått lyssna på helt OK livemusik och efter att ha konstaterat att vi faktiskt är ganska ungdomliga som gör såna här saker. Och när senast fick man visa leg för att köpa öl i baren? Hahaha, de kan ju inte på allvar ha trott att vi inte var över 18??? :) Nöjda och glada gick vi i alla fall vidare till favoritbaren i stan och efter ett tag dök faktiskt alla bandkillarna upp där för att festa vidare! Vi passade på att tacka så mycket för konserten och tala om hur bra de var.

Trummisen Kristian och sångaren Victor med ett fan

Bassisten David

En lyckad fredagkväll alltså, som påminde oss om att vi fortfarande är ungdomliga som hänger på samma ställen som dagens ungdomars idoler och samtidigt lite coola eftersom vi faktiskt var med på den tiden när man viftade med tändare på konserter när band spelade ballader...

Inga kommentarer: