måndag 22 september 2008

Störda och Fina

I somras var jag och min vännina på Emmabodafestivalen (samma vännina som var med och såg Sugarplum Fairy i Fredags). Vi tycker egentligen bäst om att åka på Roskilde, men just i år var lineupen inte så bra på Roskilde så vi bestämde oss för att inte åka dit. Så för att ändå komma iväg på någon musikfestival under sommaren bestämde vi att ta med hennes lillebror som är 20 år och åka iväg på Emmaboda. Till saken hör också att väldigt många bra band skulle spela just på Emmaboda, så bara för musikens skull åkte vi dit. Det var en intressant upplevelse på många sätt. Som vanligt spanade jag efter tatueringar på festivalen och hittade faktiskt en som var speciell.

Den här killen hade en snyggt gjord New School ryggtatuering.
Jag tror han sa att den var gjord i Jönköping eller Norrköping,
men kommer inte riktigt ihåg, någon som känner igen den och vet?

Annars var det inte jättemycket tatueringar att se på festivalen, men det är klart, medelåldern på folket där var ju säkert bara 17... Det enda jag kunde märka var att stjärnor i alla möjliga utformningar verkade vara ett populärt tatueringsmotiv bland ungdomarna. Ett par andra konstiga trender kunde jag också snappa upp som tex att det var vanligt att rita på armar, ben och bröst med svart tusch, att göra smycken av gamla kassettband där man hade dragit ut all tape i ett trassel, att klä sig i leopardmönster och att ha på sig byxor som hängde nedanför rumpan så man såg hela kalsingarna. Nedan ser ni två av trenderna samlade på en bild.

Leopardmönstrade strumpbyxor och jeans
långt ner under midjan på två vilande ungdomar

I år hade Rasslebygd inriktat sig på att ta bort indiestämpeln på Emmaboda och istället inrikta sig på mest elektronisk musik och reggae/ska. Många av banden var bra, men ljudutrustningen på festivalens två stora scener var under all kritik. Artisterna blev irriterade över att ljudet var så dåligt och att högtalare helt plötsligt slutade fungera och att det ofta blev rundgång, vilket ju förstörde hela musikupplevelsen. Men trots det tyckte jag att större delen av spelningarna funkade fint och jag var nöjd med det vi såg. Favoritspelningarna för mig var Hoffmaestro & Chraa, Miss Li, Familjen, Stereo Total, KPTN Röd och Thermostatic. Fast Ladytron och Zeigeist var helt klart bäst på hela festivalen och den största anledningen att jag åkte dit.

Ladytron gjorde den grymmaste föreställningen på festivalen.
De bjöd på suveränt bra musik och en supershow!


Zeigeist imponerade! Ett nytt grymt bra Stockholmsband som också
gjorde en fantastisk föreställning. Ett stort plus för scenspelet
och de snygga originella scenkläderna.

Miss Li bjöd som vanligt på en underhållande show
fylld med sprudlande energi

Stereo Total höll måttet och spelade bra
musik i sin originella Tysk/Franska elektroniska stil

Naturligtvis festivalade vi på riktigt vis och bodde i tält på festivalcampingen för att maximera upplevelsen. Det var riktigt trevligt, trots att vi nog var äldst på stället. Ungdomarna tyckte nog det var lite coolt att vi var där och våra tältgrannar som var 15 och 16 år samlades ofta untanför våra tält och snackade med oss innnan de gick ner på festivalområdet. När vi satt där en eftermiddag så säger tjejen från tältet bredvid "Fan, ni är typ dom coolaste vuxna vi nånsin har träffat!". Hahaha, tja, vad svarar man på det?? Återigen fick vi en påminnelse om att vi egentligen är alldeles för gamla för sånt här, men samtidigt lite coola som hänger med dagens ungdomar, även om vi bara åkte dit för den bra musikens skull. "Störd och fin" var måttot för årets Emmabodafestival, och det är väl det vi är som fortsätter ge oss ut på sånt här, störda och fina :)

Groda som kom och hälsade på oss bland tälten, han
var också väldigt fin och lite störd för han ville inte
hålla sig i skogen där vi satte honom, utan kom tillbaka
hela tiden...

2 kommentarer:

Sweet things in life sa...

På två vilande ungdomar *skrattar hejdlöst* Det är ju helt hysteriskt roligt :D

CC sa...

Hahahaha, ja visst är det! De vilade ju faktiskt ;)