måndag 15 september 2008

Henning Jørgensen

Jag bara måste skriva lite om Henning Jørgensen från Royal Tattoo i Helsingør. Han är en helt fantastisk tatueringskonstnär specialiserad på Japanska motiv. Jag gillar mest de tatueringar av Henning som är rena och inte för klottriga. Han gör oftast stora motiv på hela ryggar och kroppar, men även lite mindre som en arm eller ett ben. Ibland kan helkroppstatueringarna innehålla lite mycket detaljer och då tycker jag det blir rörigt och för mycket att titta på. Men om han håller sig till några stora motiv blir det oftast väldigt snyggt. Nedan ser ni det ryggmotiv av Henning som jag tycker är snyggast.


Motivet är Japanskt och rent med en tupp och en orm ibland pioner med vind som bakgrund. Väldigt snyggt! Det är killen på bildens första tatuering ni ser. Modigt! I Japanska motiv använder man oftast gråsvart vind eller gråsvart vatten i bakgrunden och sedan lägger man in typiska Japanska motiv, som till exempel drakar, samurajer, ormar, karpar, hannyamasker, namakubis (avhuggna Japanska huvuden, ofta med rep omkring), tigrar eller foo dogs. Detta blandas oftast också med blommor, som till exempel körsbärsblommor, pioner eller krysantemum. Ibland används ockå Japanska lönnblad. Jag tycker de Japanska motiven gör sig bäst i färg, men de förekommer även i gråsvart. Nedan några av mina andra favoriter.

En av de absolut snyggaste Japanska sleeves jag
någonsin har sett, med två karpar i vatten bland
körsbärsblommor i rött och vitt

Snygg hannyamask med vind i bakgrunden

Ett kul motiv! En Maneki Neko (Japansk vinkande
lyckobringande katt) som vinkar med båda tassarna
bland vatten och körsbärsblommor

Japansk tiger bland röda och vita
körsbärsblommor


Japansk sleeve med pioner, fåglar och vind

Helt grymt bra gjord orm på bröstet

Foo Dog bland eldsflammor

Namakubi som jag tycker är väldigt bra gjord,
men jag gillar inte motivet så mycket. Jag tycker de
här huvudena ser kusliga ut och skulle inte vilja ha
något sånt på min kropp...

Jag skulle kunna skriva om Hennings Japanska motiv hur länge som helst, men Henning gör många andra motiv också, inte bara Japanskt, även om det är det han är absolut bäst på. Nedan ser ni mina favoritmotiv i den klassiska kategorin, eller old school.


En "liten" fjäril. Placeringen och storleken på den här
tatueringen gör den rolig och vågad, även
om motivet är ganska enkelt

Old school där Henning har varit kreativ och satt
fjärilsvingar på en dödskalle, vilket blir ett roligt motiv
och samtidigt klassiskt med rosen och diamanten

Helt fantastiskt snygg old school med svalor,
rosor och ett ankare. Grymt bra!

Så till sist, ovan ser ni min absoluta favorit i alla kategorier! Den här är bland det snyggaste jag har sett och jag vill jättegärna att Henning gör en liknande på mig med fjärilar och rosenknoppar som slingrar sig, fast på sidan av kroppen. Den ska börja lite ovanför knät på min vänstra sida och slingra sig uppåt längs med sidan och sluta lite nedanför armhålan och kanske gå ut en liten bit mot bröstet. Förutom fjärilarna får han också gärna sätta dit en fågel och kanske ett bi bland rosorna. Det hade varit helt grymt att ha en sån tatuering, men det hade nog också gjort grymt ont att göra den. Jag vet inte än om jag hade klarat av det, fast visst hade det varit sjukt snyggt!!!

Bildkälla: http://www.royaltattoo.com/

Inga kommentarer: