söndag 4 januari 2009

Hennings framsteg


Nu har minväninna fått sin andra sittning hos Henning och hennes fina karp har fått en härlig gyllene färg. Henning har också lagt till skuggorna i vattnet runt fisken. Den orange-gula färgen riktigt lyser upp hela karpen när man ser tatueringen. Jag tycker han har lyckats väldigt bra med färgerna i fisken, även om Henning själv kanske tyckte de blev lite väl skarpa. Jag själv tycker bara det är läckert med riktigt skarpa färger som lyser upp tatueringen och får den att stå ut.

På undersidan av armen ser man de klassiska fartränderna som brukar läggas in i vattnet där karpen far fram. De kommer också få skuggor så småningom. Stjärten på fisken har ännu inte hunnit få någon färg och inte heller körsbärsblommorna. Vattnet är väldigt snyggt gjort och har fina skuggor, precis som Henning brukar göra det.

Ovan ser ni återigen hur karpen kan vifta på stjärten på riktigt och man får en känsla av att vattnet riktigt stänker runt omkring den när hon böjer på armen. Splash!


Ja, en riktigt fin fisk är det, och snart är det dags för nästa sittning hos Henning. Min väninna tycker hittills att det inte har gjort så fasligt ont att göra tatueringen. Första gången var det inte så farligt när bara konturerna gjordes. Men den här gången fick hon känna på hur det känns när tatueringen fylls i med färg. Hon sa att inte det heller gjorde så ont direkt, men att det mer är som en brännande känsla, som om man skrapar av huden med en osthyvel ungefär. Men det gäller bara att vara lugn och slappna av och tänka på något trevligt så är det inga problem att ta sig igenom sittningen. Just nu är hon väldigt spänd på nästa sittning och kan knappt vänta tills det är dags!!


Den här gången fick jag en chans att jämföra tatueringen med en av Hennings tidigare Japanska sleeves. Här kan man se att han använder ungefär samma teknik som innan. Det man främst lägger märke till är att han har anpassat designen av tatueringarna till personerna de sitter på, vilket en bra tatuerare såklart är väldigt duktig på att göra. Han har verkligen lyckats få fram det manliga i den högra tatueringen med en lite robustare karp i mörkare färger med mer fläckar, medan den nya karpen är mer kvinnlig och stilren och passar bättre till min vänninna. Att han också använder en annorlunda design av körsbärsblommorna i den nya tatueringen istället för den traditionella Japanska designen bidrar också till att tatueringen känns lite mer feminin.

I nästa sittning hoppas vi på lite mer konturer på de ställen som är tomma så man kan se hur hela tatueringen kommer bli när den blir klar. Jag är också lite nyfiken på hur han tänker dölja det lilla hjärtat som sitter på axeln och hur dödskallen som ska läggas in vid armvecket kommer se ut. Henning är helt fenomenal på att göra dödskallar så det ska bli mycket spännande att träffa henne igen efter nästa sittning. Supersnyggt är det i alla fall hittills!

Inga kommentarer: