lördag 1 november 2008

En vacker Trollslända

Min vännina fick äntligen sin trollslända tatuerad på ryggen igår!! Efter 7 månaders väntan... Och WOW vad snyggt det blev!! Det var hennes första tatuering och eftsom hon följde med mig när jag gjorde min fick jag följa med henne. Tatueringen gjordes av Jacob på Evil Twins Heavenly Tattoo Studio i Helsingborg. Det är en ganska liten studio men enligt många finns Helsingborgs bästa tatuerare här. Max är grymmast tycker jag, speciellt på Japanskt, men Johan och Jacob är också riktigt duktiga.

Första gången vi var där hade min vän med sig en pytteliten bild på trollsländan hon ville göra. Utifrån det ritade Jacob en snabb skiss på hur han hade tänkt sig trollsländan medan vi var där. Och nu när vi kom dit igen hade han ritat en mer detaljerad skiss över hur den skulle bli. Först tyckte hon att den var lite för stor så hon bad honom förminska den till så liten han kunde göra den, men ändå behålla detaljerna.

Den första skissen utifrån hennes bild

Jacobs detaljerade skiss

Skissen kopierades sedan upp på kalkylpapper och trycktes av på min väns rygg där hon ville att den skulle sitta. Från början hade hon tänkt ha den på ena skinkan, men det är inte ett jättebra ställe att ha en tatuering på eftersom rumpan förändras en del med tiden och då kan tatueringen ändra form. Sedan tänkte hon sätta den mitt på nedre delen av ryggen, men det är inte heller så bra att ha en tatuering där om man tänker ha barn i framtiden. Då kan man inte få lokalbedövning om det skulle behövas för nålen man sticker in då är för tjock så tatueringen hade blivit skadad och tatueringsfärgen kan följa med nålen in i kroppen, vilket inte är så bra. Så det blev på nedre delen av ryggen, fast på ena sidan istället. Och där passade den jättebra!

När trycket var på plats satte Jacob igång och man kunde se på henne att det gjorde riktigt ont emellanåt. Fast det var inte riktigt så farligt som hon hade trott ändå. Värst var det när han gick tillbaka och fyllde i tatueringen på ställen där han redan hade tatuerat och huden redan var irriterad. Då kändes det en del.

Här är Jacob i action. På datorn vid sidan om honom
hade han hämtat upp en detaljerad bild på en riktig
trollslända så han skulle kunna se hur alla detaljer, färger
och skuggor skulle se ut medan han jobbade.

Här är tatueringen halvfärdig. Kroppen
och ena sidans vingar har fått konturer i svart.

Här är konturerna klara och han har börjat
fylla i lila färg i vingarna. Jag gillar verkligen
hur den svaga lila färgen gör att vingarna
ser genomskinliga ut.

Färgerna han använde till tatueringen var rött, lila, vitt och tre olika nyanser av svart. Den röda färgen var till trollsländans kropp och det lila och vita var till vingarna. Vit är en färg som har varit ganska ovanlig att använda i tatueringar eftersom man har haft problem med att den snabbt försvinner och kroppen stöter bort den. Men nu på senare tid har vita och gula färger blivit bättre och det har blivit väldigt populärt att tatuera med vitt. Med vit färg kan man få mer djup i tatueringar och det ser nästan ut som om tatueringen sticker ut lite och nästan blir tredimensionell när man använder mycket vitt. Vitt tar längre tid för kroppen att vänja sig vid så om man tatuerar med vitt kan det ta längre tid innan tatueringen läker. Jacob trodde att den här tatueringen skulle läka på 2 kanske 3 veckor.

Färgerna som användes. Här fyller han
på med vitt.

Och här är det slutliga resultatet!
Hon blev helnöjd!! Om ni tittar noga så kan ni se
hur det vita får vingarna att sticka ut lite.
Supersnyggt!!!

Inga kommentarer: