torsdag 18 december 2008

Början till en vacker sleeve

En kompis till mig har länge väntat på att få en tid hos Henning Jørgensen på Royal Tattoo i Helsingør. Hon hade bestämt sig för att göra en Japansk sleeve hos Henning och fick tider i Januari. Så en vacker dag ringde han och sa att han hade en öppning tidigare, redan nästa dag. Självklart åkte hon dit och gjorde första sittningen!!! Det tog fyra timmar och motivet är en Japansk karp med körsbärsblommor, vatten och vind omkring. Så småningom kommer det även en dödskalle vid armvecket. Fyra timmar tog första sittningen och nedan är resultatet.

Karpens placering på armen har stor btydelse. Henning var väldigt noggrann med hur karpens stjärt hamnade i armvecket så när hon böjer armen så följer stjärten med. Det är inte många som har en karp som kan vifta på stjärten intatuerad. En kul effekt tycker jag. Att karpen har huvudet uppåt och stjärten nedåt är något som hon själv bestämde. Det är alltid bra att ha en god idé om hur man vill ha det innan man börjar tatuera.

Min kompis hade länge funderat på en tatuering och hon har tittat runt på många olika motiv och tatuerare. Att det skulle vara Japanskt bestämde hon sig för ganska tidigt och idén om att göra en hel sleeve växte fram så småningom. Det enda hon tänkte från början var att hon ville ha något som täckte det lilla hjärtat som hon tatuerade in som tonåring på axeln. Att sedan bestämma sig för en hel sleeve är ett stort beslut och något som måste passa in med den person man är. I min kompis fall är det ett klockrent val. Det passar henne så bra och kommer bli supersnyggt!!

När hon väl hade bestämt sig bokade hon först en tid hos en annan tatuerare för att göra sin sleeve, men när hon såg andra som hade tatueringar av Henning bestämde hon sig för att det var honom hon ville ha. Egentligen kände hon till Henning sedan innan och visste att han hade gott rykte, men inte förrän hon såg en annan sleeve av honom bestämde hon sig för att avboka sina tider och åka och prata med Henning. Först trodde hon inte Henning skulle vilja tatuera henne för han är rätt kräsen med att välja sina kunder och vill helst göra större motiv. Men när hon var där och berättade om sin idé blev Henning mycket intresserad och ville gärna göra hennes tatuering.

Henning har utvecklat sina tekniker en hel del över tiden och ett nytt inslag i hans Japanska tatueringar är den nya typen av körsbärsblommor som ni kan se ovan. Blommorna ser mer verklighetstrogna ut än i hans tidigare tatueringar och är riktigt riktigt snygga. Jag kan inte annat än att nu vänta med stor spänning på att få se hur hela tatueringen växer fram på hennes arm. Så snyggt det kommer bli när skuggor och färger kommer på plats. Henning är en stjärna som bara blir större och större...

Inga kommentarer: