måndag 7 september 2009

Stockholm Ink Bash 2009

Ojojoj, vilken resa det blev till Stockholm!! Det var full fart hela tiden, inte en lugn stund på hela helgen! Till saken hör att jag länge har försökt kontakta Jo Harrison för att boka en touch up av min solros på Stockhom Ink Bash, men inte fått tag i henne. Så jag bestämde mig helt enkelt för att göra en chansning och köra dit tidigt på morgonen så jag skulle vara där vid öppningsdags och försöka boka en tid. Så det hela började med att jag blev stoppad av polisen i Nyköping och fick en fortkörningsböter på 2800 kronor (ouch!) på vägen dit. Adrenalinet pumpade när jag blev stoppad och det var lite med en suck av lättnad jag kunde konstatera att jag bara fick böter och inte blev av med körkortet i alla fall... Phu! Det var ju såklart inte så smart att köra för fort, men vi hann i alla fall nästan fram till öppningdags.

Ink Bash 2009

Väl inne på mässan kom nästa adrenalinkick. Jag träffade Jo Harrison och det visade sig att hon faktiskt hade en (bara en!!) tid ledig samma kväll att göra en touch up och lägga till lite på min solrostatuering. Lite pirrigt att bli tatuerad på en mässa med en massa folk, men samtidigt väldigt roligt! Men först skulle Jo själv tatueras av Jack Mosher från Body Armor Tattoo i Michigan.


Jo får en Japansk drake på benet av Jack Mosher.
Så här låg hon i fem timmar på en plaststol i bara trosorna
inför en mycket intresserad publik! Obekvämt värre...

Ja, fem timmar tog det innan hon var klar, så inte förrän efter tio på kvällen blev hon färdig så hon kunde börja med mig. Men den som väntar på nåt gott...! Jösses vilken känsla att äntligen få lite ink i kroppen!!! Först ritade hon med röd penna direkt på armen på fri hand. Hon lade till ett grönt foderblad på solrosen där jag ville ha det, där jag tyckte att det saknades något. Sedan bestämde vi att fylla i färgerna lite där det behövdes samt att göra ett litet flygande bi och två fjärilar runt solrosen. Ungefär som vi hade pratat lite om när jag först bokade min första tid i Januari.

Jo har ritat på min arm

Sedan började hon tatuera mig inför hundratals människor som strosade förbi och kollade. Det var både pirrigt och roligt, fast mest roligt!! Jag var nog alldeles för glad för att det skulle göra ont, så det gjorde faktiskt inte ont alls. Adrenalinet gjorde nog också sitt. En och en halv timme tog det totalt. Efteråt var jag ganska trött, så efter en öl på en bar blev det hem till sängen. Zzzzzzzzzz.....

Nästa dag blev det lite kul tävlingar på mässan! Min väninna med Hennings karpsleeve tävlade i bästa Japanese, som var en mycket intressant tävling att titta på. Mycket fina tatueringar ställde upp.

Det här fina benet med en lite diskret svartgrå karp
och vind i bakgrunden och stora skarpa lotusblommor
i klara färger tyckte jag var riktigt läckert

Den här stackars killen sprang omkring på scenen med bara en
liten, liten handduk framför härligheten när han visade
upp sin Japanska halvkroppstatuering. Jag gillar verkligen färgerna
och drakmotivet. Välgjort och jättevackert!


Och här har vi vinnaren i bästa Japanese!
Gjord av Hans Schröder från Old Bones Tattoo i Malmö.
Väldigt snygga och klara färger, men jag tycker faktiskt
varken ormarna eller körsbärsblommorna är bland det allra
snyggaste jag har sett, även om de är väldigt bra gjorda.
Rent motivmässigt tycker jag min väninnas sleeve är mycket
snyggare och mer välgjord, men smaken är ju som baken,
och det är ju domarna som avgör...


Den här tycker jag var en av de snyggaste tatueringarna
som ställde upp. En välförtjänt andraplats hamnade den på.
Otroligt vacker karp bland pioner gjord av Marco från
Skin-A-Matic Tattoo i Holland. Verkligen en mäktig tatuering
och ursnygg på henne! Det enda jag kan tycka är att vattnet
ser lite ofärdigt ut utan skuggningar...

Lite senare på kvällen var det dags för tävling i bästa Traditional. Jag hade egentligen bara tänkt mig att kolla en liten stund på alla snygga tatueringar som ställde upp i tävligen och sedan gå ut och äta middag på någon schysst restaurang i Stockholm, men hur som helst så ställde jag istället upp själv i tävlingen med Marijas solrosflicka! Jag lovade nämligen att ställa upp ifall min väninna ställde upp i bästa Japanese. Så jag fick en nummerlapp med nr18 och helt plötsligt och oplanerat kom adrenalinkick nr 4 och jag befann mig mitt i tävlingsstimmet.

Tyvärr hann jag inte fota så många av de andra
som ställde upp i bästa Traditional, men den här rosen
av Scott Sylvia från Blackheart Tattoo i San Francisco
tyckte jag var riktigt snygg.

Det var väldigt pirrigt att gå upp på scenen och tävla. Och ändå hade jag låtit ett par öl slinka ner innan så jag skulle bli lite lugnare. Helt plötsligt insåg jag med beundran hur fantastiskt modig min väninna hade varit som ställde upp med sin sleeve! På scenen så vände och vred domarna på min arm och studerade tatueringen. Sen fick jag visa upp den för publiken och efter det blev det fotografering av alla tidningsfotografer som fanns på plats. Efteråt var det ganska skönt att det var över och jag började fundera på min hunger och vad jag var sugen på att äta. Så när vinnaren i bästa Traditional ropades ut som nummer 18 fattade jag inte riktigt vad det var som hade hänt! Det tog en liten stund innan jag insåg att Marijas fina solrosflicka faktiskt kom på första plats!!!! :)


Det var verkligen adrenalinkick nr5 under den här resan. Tänk att min tatuering fick ett förstapris! Ja, vilken händelserik helg. Jag har fortfarande lite svårt att smälta allt som hände under helgen i Stockholm. Sällan har jag i alla fall haft så roligt! Jag längtar redan till nästa år...