torsdag 30 juli 2009

Rosor


Ja, ni vet ju förstås vid det här laget att jag är fullkomligt stormförtjust i solrosor! Men rosor är inte så dumma de heller! Rosen är det överlägset vanligaste blomstermotivet att tatuera genom alla tider. Framför allt i västvärlden, där rosen kan likställas med östvärdens Lotusblomma i popularitet. Rosen står för framför allt för kärlek, men också för skönhet. Och visst är rosen en gudomligt vacker blomma.

Traditionella rosor av Henning Jørgensen, jag gillar de små bina
som flyger runt bland rosorna. Underbart vacker tatuering!

Rosor tatueras i många olika färger och former. Det finns rosor representerade på olika sätt i alla tatueringsstilar. Färgen på rosen har stor betydelse eftersom rosorna har sitt alldeles egna språk:

Röd Ros – Kärlek eller Passion
Vit Ros - Oskuldsfullhet eller Fred
Gul Ros - Vänskap eller Glädje
Korallröd Ros - Åtrå eller Lust
Ljusrosa Ros - Förtjusning
Mörkrosa Ros - Tacksamhet
Lila Ros - Förtrollning
Orange Ros – Beundran
Svart Ros - Död eller Farväl
Rosenknopp - Hemlig kärlek
Ros utan taggar - Tillgivenhet

Realistisk ros i färg av Mirek vel Stotker


En av de snyggaste ros-sleeves jag har sett sitter på Mercedes Camilla. Hon har realistiska rosor i gråsvart tatuerade på hela ena armen gjorda av Uncle Allan på Conspiracy Inc i Köpenhamn. Grymt läckert!

Jag gillar de flesta tatueringar av rosor jag ser, men speciellt snyggt är det med riktiga old school rosor. De är finast av alla rostatueringar tycker jag. En typisk ros i riktig old school stil har oftast röda kronblad som är skarpt gula på undersidan så att det gula syns när bladen böjer sig. Och så förstås lite tjockare skarpa linjer som i alla old school tatueringar. Rosen ovan är en typisk sådan gjord av Demon på Bring it on Tattoos i Göteborg.

En klassisk ros är från Thin Lizzys album Black Rose. Den här tatueringen är gjord av Ron Koupal från Arizona. Supernajs! Thin Lizzy är förresten grymma! Speciellt albumet Black Rose. Om ni inte har hört det så lyssna!!!

Och så till sist en bild på min alldeles egna Old School Ros!! Den är bara helt underbart vacker där den sitter på min arm! Kanske den snyggaste tatuerade ros i old school stil jag nånsin har sett. Jag bara älskar Marijas tatuering på mig! Tror bestämt jag måste ha fler... Rosor alltså... Av Marija. Bröstet nästa?? ;)

onsdag 29 juli 2009

Äntligen färdig!

Under tiden jag hade bloggbrejk blev ju min kompis karpsleeve klar! Ojojoj, efter sju sittningar och en lång väntan däremellan kan ni äntligen få se hur snygg den blev! I April stack vi ut och tog lite bilder på skönheten ute i naturen, eller i alla fall så nära naturen man kommer där vi bor ;) Riktigt läckra bilder blev det, och jag kan inte säga annat än att jag tycker det är en av Hennings bästa tatueringar.


Vatten och vind, vågor och moln, blandat med böljande rosa körsbärsblommor som omger en underbart vacker gyllene karp. Vilket Japanskt konstverk!


Karpen i sitt rätta element. Vi tog några bilder vid lite porlande vatten som vi hittade mitt i naturen. Här hoppar karpen upp ur vattnet så att det skvätter omkring den.


Och här viftar karpen på stjärten så det plaskar ordentligt! Så fin den är. Medan vi gick omkring där tänkte jag på vad som kommer hända nu när den är klar. Hon hade ju lite lösa planer på att fortsätta med andra armen också, kanske med en Fenixfågel. När hon var hos Henning senast hade hon nämnt att hon planerade en andra sleeve för en av Hennings gästtatuerare, då hade han sagt "Och sen så har du ju ett helt perfekt tomt område mellan skuldrorna också". Och det är ju förstås sant. Ryggtatueringar är ju bland det snyggaste som finns! Speciellt om det är Henning som får sätta nålen till.



Nu blir det linnen hela sommaren förstås. En sån här skönhet kan man ju inte dölja. Och stark solskyddsfaktor, för det är superviktigt när man har en tatuering! För att bevara färgerna väl ska man ju helst inte vara i solen alls med tatueringen, men vad gör den då för nytta om ingen ser den?? Jag rekommenderar att använda minst solskyddsfaktor 30 i Sverige på sommaren, gärna mer. Och stanna i skuggan om möjligt. Längre söderut bör man ha så hög faktor man bara kan hitta, minst faktor 50. Min kompis med karpen hade varit väldigt flitig med solkrämen och därav lyckats fläcka ner flera vita skjortor och tröjor med gulbleka Nivea-fläckar. Inte så kul förstås, så nu tänkte hon kräva skadestånd från Nivea! Hoppas det går vägen...



Här ser man tydligt den lilla dödskallen som lite diskret fick kika fram på armens undersida. Gud så snygg den blev när den blev klar med skuggorna och prickarna. Den nästan ler lite grann där den tittar fram bland blommorna och vågorna. Den måste ju förstås trivas som fisken i vattnet på en sån snygg arm. Grymt Henning!


En sköna bland tusenskönor



Här ser man hur läcker karpen är där den simmar fram uppför armen. Komplett och fulländad. Jag kommer faktiskt sakna att blogga om den här fina sleeven. Det är nästan lite sorgligt att den är klar, som en saga som tar slut. Fast det här slutet blev ju väldigt lyckligt! Och det kan man ju lita på att det blir om man anlitar Henning.



Så fin den är! Och man kan nästan se på den här bilden hur lycklig och stolt hon är! Jag hoppas verkligen att hon fortsätter hos Henning och låter honom tatuera andra armen också. Det hade varit så coolt med två sleeves av Henning på en tjej. Och om man bara har ena armen tatuerad blir det ju obalans, så nu är det ju nästan ett måste att göra andra armen också! Och om jag känner den här tjejen rätt dröjer det nog inte så länge innan hon sätter sina nya planer i verket! ;)

tisdag 28 juli 2009

En dyrbar gåva, eller?

Nu är jag tillbaka och har tänkt börja blogga igen!!! Det var ju ett låååååångt tag sedan sist så nu har jag massor att skriva om :) Tänkte börja med en kul incident som hände härom helgen. Jag fick en tatuering! Jag fick den av en kille som jag träffade på en rolig tillställning hos en vän där det bjöds på tapas och mycket rödvin. Han skulle berätta storyn om sin tatuering för mig, men jag fick inte veta så mycket mer än att den är gjord exakt efter omslaget på Misfits första album. Han själv var väldigt nöjd med den, men sa att inte alla kunde se vad det föreställde. Men jag såg ju vad det var, även om jag inte gillar motivet något vidare... Så sa han plötsligt på fullt allvar "Du kan få den! Den är din!".

Så nu har jag plötsligt en tatuering till! Fast den sitter på någon annan... Undrar just om han kom ihåg dagen efter att han hade gett bort sin kära Misfitstatuering??? Lite sött av honom att ge den till mig tyckte jag det var i alla fall ;)