onsdag 28 januari 2009

Min Solros!

Japp, nu har jag äntligen varit i Birmingham och fått min solros på armen!!! Det var en spännande resa på alla sätt. Jag reste hemifrån till London Gatwick och därefter direkt med tåg till Birmingham där jag klämde i mig en hamburgare från Burger King på tågstationen innan jag gick bort till Modern Body Art. Jag tänkte att det är bäst att inte vara hungrig när man har fyra timmars lidande framför sig... Eftersom jag är så himla skraj för smärta klämde jag även den här gången i mig lite smärtstillande också innan jag gick in. Fy på mig! ;) Jag kom dit ungefär vid 12-snåret och Jo var först inte där. Men det var riktigt spännande att komma till studion där Jo arbetar. Jag träffade Rosie, hennes assistent, som visade mig designen som Jo hade skissat upp i förväg. Ojojoj vad snygg den var! Solrosen var precis som jag hade tänkt mig och i den satt en liten, liten humla. Några fjärilar fanns inte med för det hade hon inte hunnit med att göra på bara fyra timmar, men det gjorde inget. Den var så fin som den var! Nedan kan ni se hur snyggt det blev!!!

Min fina solros!

Lilla humlan i mitten på blomman gillar
jag skarpt! Mitten på solrosen är också riktigt
snygg, väldigt naturtrogen och detaljrik.

När Jo kom dit såg hon glad ut och jag fick en kram! Hon frågade om jag gillade designen och om jag ville ändra på något. Jag var så lycklig över designen att jag inte ville ändra nånting. Den var precis perfekt! Hon sa då att hon bara behövde lite tid att förbereda sig innan jag fick komma in bakom väggen där det redan surrade av tatueringsmaskiner från hennes kollegor som arbetade. Jag satt nervöst och väntade i en fåtölj och funderade på allt som skulle hända strax. Jag passade på att köpa lite vatten, vilket är bra att dricka medan man tatueras. Och till sist fick jag komma in. Hon tryckte av konturerna av designen på min arm och axel, ritade till lite detaljer och blad med en penna och sen började hon tatuera. Alla detaljerna gjorde hon på fri hand. Det gjorde lite ont men det kändes ändå helt OK och jag vande mig vid känslan mer och mer och började nästan gilla det efter ett tag. Det var faktiskt inte så farligt att ta sig igenom alla fyra timmarna, men jag var väldigt lycklig när det var klart!

Här har hon lagt lite gröna skuggor runt rosen,
de kommer säkert blekna en hel del under den första
månaden så de inte ser så skarpa ut.

Under tiden hon tatuerade pratade vi om lite allt möjligt och jag fick flera tillfällen att gå och kolla i en spegel hur det såg ut. Varje gång blev jag lika nöjd och kunde inte sluta le åt mig själv. Medan jag satt där kom och gick det en hel del andra kunder som också tatuerade sig hos någon av de andra tatuerarna som jobbar i studion. Ett förälskat par gjorde kinesiska tecken på ryggen, en kille gjorde en lite större design på armen och en tjej gjorde tre hjärtan på underarmen, som först höll på att hamna upp och ner innan hon upptäckte det. Det var kul att se vad alla andra gjorde i studion och kul att höra när Jo berättade om sin semester i Bali för sin kollega Chris.



Själva solrosbladen är riktigt gula och snygga,
skuggade med röd färg.

Efter att jag var klar och Jo hade fotograferat mig sa jag tack och hejdå och begav mig tillbaka till London där jag skulle sova. Först när jag gick mot tåget var jag som i ett litet lyckorus och började fundera på vad jag skulle göra på kvällen. Men på vägen tillbaka från Birmingham till London började jag må väldigt dåligt. Jag fick springa ut och kräkas på tågtoaletten flera gånger och jag kände hur jag blev alldeles blek och kallsvettig. Jag tror att det var en dålig kycklingmacka jag hade pillat i mig på stationen i hasten i morse... Vilken tur att jag inte blev dålig medan jag tatuerades!! När jag kom till London kräktes jag en gång till inne på tågstationen och jag fick hoppa av tunnelbanan två gånger på vägen innan jag var framme där jag skulle bo. Ush, den kvällen blev spenderad i hotellsängen. Men nästa dag mådde jag prima igen och tog mig en shoppingtur och en runda i London Eye.


Jag älskar de snygga lysande gulgröna bladen,
färgerna är verkligen vackra!!

Nu är jag hemma igen och jag är supernöjd med tatueringen. Den är nästan precis som jag hade tänkt mig. Designen, stället och storleken är helt perfekta. Och jag älskar den lilla humlan! Det enda som inte riktigt blev som jag hade tänkt mig är den gröna skuggningen som syns ganska skarpt på en del ställen runt rosen. Jag får se hur det blir när tatueringen har läkt ordentligt och när färgen har bleknat lite. Just nu är det ju mycket överflödig färg som sitter kvar som kommer försvinna och svagas ut om ett tag. Kanske är det så att skuggan kommer blekna och se ut som en svag snygg grön skugga så småningom? Men är jag fortfarande inte helt nöjd om några månader så tänker jag be henne fixa till den lite på Stockholm Inkbash i sommar. Kanske lägga till några löv istället som täcker skuggningen? För jag vill ju att den ska vara helt perfekt. Och kanske ska jag be henne lägga till den där fjärilen vi pratade om också? Fast vi får se vad jag kommer fram till. Just nu är jag i alla fall en stolt bärare av en av de vackraste tatueringar jag någonsin har sett! Och den sitter bara på mig!!

tisdag 20 januari 2009

Dödskallen på plats

Ja, nu har Henning Jørgensen varit i farten igen! När jag träffade min vännina efter sin tredje sittning hos Henning hade han lagt till en massa nya konturer, men inte fyllt i så mycket med skuggor och färg i hennes sleeve. Efter den här gången kan man se att mönstret på axeln har börjat ta form och hon har fått en snygg liten bukett av körsbärsblommor där, omgiven av vatten och vind längst ut i kanterna.


Det är så roligt att se framstegen för varje gång allt eftersom hela sleeven tar form. Nu kan man ana hur vattnet, vinden och ränderna kommer se ut när tatueringen är klar. Jag gillar verkligen att hon har hållt sig till ett par få huvudmotiv på armen som är omringade av vind, vatten och blommor. I många heltäckande tatueringar jag har sett försöker man blanda in för många stora saker, man vill ha för mycket, och då blir det lätt ganska plottrigt. Här får karpen verkligen fylla sin hedersplats och sticka ut bland det som finns runt omkring och i bakgrunden. Stilrent och vackert!

På baksidan av armen, lite ovanför armbågen, har Henning snyggt och lite diskret lagt in dödskallen som hon ville ha någonstans på armen. Det hör ju inte direkt till vanligheterna att ha en skalle i en Japansk tatuering, men den är väldigt viktig för henne att ha med. Skallen är omringad av körsbärsblommor och sköljs över med vatten och vind. Det ser nästan ut som om skallen kommer få en liten krans av blommor på huvudet. Just nu ser den kanske lite tom ut med bara konturer, men med skuggor och färger kommer den bli riktigt snygg där när den är klar.

Det lilla hjärtat som fanns på axeln förut har på ett väldigt snyggt sätt dolts i konturerna av den snygga körsbärsblombuketten. Nu syns det inte mer, men jag vet ju att det alltid kommer finnas där säger hon, precis som om hon vill hålla fast vid det lilla hjärtat som har funnits där på axeln i så många år. Och det kan man ju förstå. Det betyder säkert något väldigt speciellt för henne som hon inte vill glömma bort. Och det kommer ju faktiskt alltid finnas kvar där under blommorna, även om det inte syns mer...

Enda tomma stället där hon inte har fått några konturer ännu är på armbågen och baksidan av underarmen. Henning ritade lite där, och suddade lite, och ritade lite till för att prova lite idéer och se hur det skulle bli. Men ingenting blev färdigt att tatuera den här gången. Hon vet inte själv vad han har tänkt sig ha just där, så det blir riktigt spännande att se om han har lagt till något efter nästa sittning. Armbågen sägs vara det ställe på armen som är känsligast för smärta. Visst har det gjort ont att tatuera, men hittills har det inte varit värre än att hon har kunnt hantera det. Vi får höra sedan när hon har hunnit lite längre hur det känns efter att armbågen också har fått sitt.

Hur nöjd är hon hittills med tatueringen då? Ja, det är fortfarande svårt att gå förbi en spegel utan att stanna till och beundra hur fin den är säger hon stolt. Hon gillar den så mycket att hon redan har funderingar på sitt nästa tatueringsprojekt hos Henning. Men vad det kommer bli är fortfarande hemligt. Hittills har hon också bara fått positiva kommentarer från folk omkring sig som har sett tatueringen, och det kan man ju förstå. Något så här snyggt är verkligen få förunnat.

måndag 19 januari 2009

Inte Brighton



Ojojoj, jag trodde jag skulle smälla av igår när jag fick ett mail från Jo Harrison som sa att hon var tvungen att ställa in min tatueringstid i Brighton! Jag blev jätteupprörd och mailade till henne och frågade varför? Det visade sig vara en tragisk familjehändelse som gjorde att hon var tvungen att ställa in alla bokningar just den dagen :( Jättetråkigt för henne såklart men usch så besviken jag blev... Som jag hade sett fram emot att åka och äntligen få gadda min solros. Sedan började jag fundera lite och insåg att en tatueringsartist så klart också kan få förhinder att gå till jobbet, eller bli sjuk eller vad som helst, precis som oss alla andra. Så dumt att jag hade bokat en flygbiljett som inte var ombokningsbar! Vad tänkte jag på egentligen???

Jag mailade i alla fall tillbaka och sa att jag var ledsen för det som hänt och hoppades vi kunde hitta en ny tid och att jag verkligen hade sett fram emot att komma och redan hade bokat biljetter och allt. Då fick jag ännu ett mail tillbaka som sa att hon just nu satt och skrev på ett Internetcafé i Indonesien som snart skulle stänga och att hon inte hade så mycket tid, men att hon kunde boka in mig i Birmingham den 26 Januari istället för i Brighton om det passade mig. Wooohooo!!! Så nu har jag en ny tid, en dag tidigare än planerat, i Jo's egen studio Modern Body Art i Birmingham!!

Gud så lycklig jag är nu!! Och efter att ha gått från störtbesviken till hoppfull igen och sedan lättad på några minuter känner jag mig åter igen förväntansfull och lite pirrig inför resan, som trots allt blir av som planerat! Enda nackdelen att göra tatueringen redan när jag kommer fram på Måndagen är att vi inte hinner prata igenom motivet ordentligt dagen innan. Och hon får inte heller så mycket tid att ändra på något om det är något jag inte gillar. Men här gäller det bara för mig att se till vi tar den tid vi behöver till att diskutera innan vi börjar så det blir som jag vill ha det. Och så får jag ju inte möjligheten att träffa Phil Kyle förstås.... Men det kan jag gott vara utan, huvudsaken är ju att jag får göra det jag kommer dit för och har väntat på så länge!

torsdag 15 januari 2009

Snygg på Jobbet

För ett tag sen kom jag till jobbet och fick se min kollega i en snygg röd tröja med ett traditionellt Japanskt motiv. Eftersom jag älskar Japanska motiv blev jag lite nyfiken på var hon hade köpt den och den visade sig vara inhandlad i Kanada på Lucky Brand Jeans. Jag gillar Lucky Brand jättemycket och reser då och då till USA, så nästa gång måste jag passa på att kolla in en Lucky Brand Shop. Värt att besöka om ni åker till USA eller Kanada nån gång.

Min kollegas snygga tröja med en Japansk Drake,
pioner och körsbärsblommor

En nyhet från Lucky Brand med motiv
av Japanska Karpar. Ni kan hitta deras nya
kollektion här: http://www.luckybrand.com/

Ett annat märke jag gillar skarpt är Sailor Jerry, som är lite mer tatueringsinspirerat. De har massor av schyssta kläder, där de flesta har traditionella old school motiv. Nedan finns lite nya godbitar!


Snygg top med Skull Fly på bröstet. Vill ha!

Herrskjorta med dödskalle och ankare

Pinuppa på basketkängor. Jätteläckra!

Och till sist en riktigt söt liten rosa hoodie
med svalor för de allra minsta. Kanske något
jag ska införskaffa till min brors lilla dotter som
ska födas i slutet av Januari? That's right!
Jag ska bli faster!!!!! :D

Mer Sailor Jerry kan ni hitta här: http://www.sailorjerry.com/. Om ni inte vill beställa från utlandet finns det två bra svenska klädsajter som säljer Sailor Jerry och en massa andra snygga kläder. Den bästa svenska sajten tycker jag är http://www.junkyard.se/. Annars finns också http://www.barbarella.se/.

tisdag 13 januari 2009

Phil Kyles Studio



OMG!!! Jag har just insett var någonstans jag ska tatuera mig i Brighton. Det är ju i självaste Phil Kyles studio! Phil är en av stjärnorna i serien London Ink! Ni har kanske sett Miami Ink och LA Ink (Kat Von D är bara bäst!!) på TV, men det finns även en serie som visas just nu på Discovery som heter London Ink, där Kyle är en av huvudpersonerna. Alltså en av Storbritanniens största tatueringsartister. Och i hans egen studio Magnum Opus Tattoo ska jag få min tatuering av Jo Harrison när hon gästtatuerar där. Det är så himla coolt! Jag har börjat kolla på alla avsnitten av London Ink nu, och har bara sett de fem första, men Phil är så himla skön och en av mina favoriter i serien. Nikole är också supercool och jätteduktig på det hon gör. London Ink filmas i London så studion där jag ska tatuera mig finns inte med i serien, men det kanske finns en liten chans att Phil är där när jag ska gadda mig. Hoppas hoppas jag får chansen att träffa honom när jag åker dit! Det hade varit sååååå himla kul! Kolla förresten in London Ink på Discovery om ni inte har sett det. Good stuff!


Phils specialitet är Old School och även New School som är väldigt Old school inspirerad, och han har sin egen speciella stil när han tatuerar. Jag kan inte direkt säga att jag supergillar det han gör, men vissa saker jag har sett i serien är riktigt snygga, som de här old school motiven på fötterna, som jag gillar skarpt. Lite coolt är det också att ha dom på fötterna, men ojojoj vad ont det gjorde på tjejen som fick dom. Som hon led...


Snygga old school motiv, krona och svala med blad,
jag gillar särskilt färgläggningen och hur han har
gjort bladen lite rosa-gröna. Snyggt!

En annan favorit, old school nyckel med lås och blad

En av hans lite mer roliga tatueringar, två randiga
getingar i New School. Ganska annorlunda,
men inget jag gillar jättemycket...

Det här är sånt som Phil oftast brukar göra. Den här stilen är den
han presenterar mest på sin hemsida av det han gör. Det är
mycket skickligt och snyggt gjort, men jag gillar nog mer hans små
old school krumelurer med blad runt omkring.
De är riktigt mycket läckrare än det här tycker jag...

Japp! Den 27 Januari är det som gäller. Biljetten är bokad och jag förbereder mig för min andra gaddning som kommer bli ett riktigt äventyr!!! Och kanske, kanske får jag träffa Phil, en av de allra största och mest kända tatuerarna i Storbritannien...

Bildkällor:
http://www.magnumopustattoo.com/
http://flickr.com/photos/10934824@N00/1169373681
http://www.discoverychannel.co.uk/realtime/londonink/

fredag 9 januari 2009

Varning för hemgjorda tatueringar

Jag läste några artiklar i förra veckans Lokaltidning om hemgjorda tatueringar och blev verkligen förfärad! Jag visste inte att det var så många som verkligen tatuerade sig av oproffsiga hemmatatuerare! Snälla, snälla, läs dessa artiklar "Varning för hemgjorda tatueringar" och "Inte tillräckligt duktiga" och lova att aldrig göra en tatuering hemma hos någon som inte är certifierad. Tänk på att du utsätter dig för en oerhörd risk att få allergier, infektioner och blodsjukdomar som hepatit och hiv. Förutom det så märker du din kropp för livet med något som kanske inte alls blir som du har tänkt dig!

Körsbärsblomman ovan är ett skräckexempel som gjordes av en reporter på Lokaltidningen som ville testa hur svårt det kunde vara att tatuera utan någon som helst erfarenhet, och faktum är att många av de som gör tatueringar hemma hos ocertifierade tatuerare får precis detta resultat där:
- Ifyllnaden är ojämn och går inte ända ut i kanterna
- Färgläggningen är flammig
- En tredjedel av de svarta linjerna är för djupt tatuerade (vilket kan göra att tatueringen flyter ut i huden)
- En tredjedel av de svarta linjerna är för tunna och hänger inte ihop
- Tatueringen ser amatörmässig ut och är inte snygg

Källa: Tatueraren: ”Identisk med mycket av det jag ser”

Snälla, om du funderar på att göra en tatuering, gör det inte för tatuerandets skull. Tänk inte att "Det skulle vara coolt med en tatuering". Tänk istället igenom:

  • Vad tycker du om och vad tycker du skulle se snyggt ut på just dig? Börja inte med att kolla igenom tatueringsmallar på nätet, kolla istället runt i olika tatuerares gallerier och fundera ut vad du tycker om och även vad du inte tycker om.

  • Vad betyder tatueringen för dig? Vill du ha den för att du tycker det är snyggt eller vackert? För att det har en speciell mening för just dig? Det spelar egentligen ingen större roll vad din tatuering representerar men du ska vara medveten om orsaken, vilken den än må vara, och vara stolt över det du gör.

  • Vilken tatueringsstil gillar du bäst? Efter att ha tittat runt en del kommer du nog underfund med vilka typer och stilar av tatueringar som skulle passa just dig.

  • Fundera noga igenom placeringen och storleken. Vilka faktorer är viktiga för just dig när du ska välja en plats på kroppen? Vill du visa den eller dölja den? Hur tror du tatueringen kommer se ut när du blir äldre? Var är du känslig/mindre känslig för smärta?

  • Passar tatueringen du väljer din personlighet? Är det något som skulle se naturligt ut på dig och som du är stolt över?

  • Varför vill du göra en tatuering egentligen? Vill du imponera på dina vänner? Vill du bevisa något för din omgivning? Gör du den för din egen skull eller någon annans? Är det verkligen något du vill smycka din kropp med för livet?

När du har funderat igenom detta, undersök vilka tatuerare som finns i din omgivning som skulle kunna göra precis just det du är ute efter. Ta kontakt med dem och diskutera din idé, men ha helst inte med dig en färdig design till tatueringsstudion. Låt tatueringsartisten istället göra en custom design utefter dina önskemål. Självklart kan du ha med bilder som inspiration för att förklara vad du är ute efter, men ofta blir resultatet som bäst när tatueraren får vara kreativ. Var inte rädd att diskutera. Duktiga tatuerare vet vad de gör och kan läsa pesoner väldigt bra. De har en förmåga att förstå precis vad du är ute efter och kan avgöra vad som skulle passa just din personlighet bäst. En bra idé utformas tillsammans med tatueraren, så var heller inte rädd att säga vad du tycker och ändra designen ända tills du är nöjd. Om det inte känns bra när du diskuterar dina idéer med tatueraren ska du välja någon annan.

Och när du väl bokar en tid, ha tålamod. Även om de duktiga tatuerarna har en väntetid på minst 6 månader är det väl värt den tiden att vänta. Om du vill ha en tatuering nu ska du vilja ha den även om 6 månader, och om ett år, och även om tio år. Under väntetiden hinner du dessutom fundera igenom dina beslut ett antal gånger innan det är dags att göra tatueringen.

Bildkälla: http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=57551169

Jag själv har väntat ett halvår på att få en tid hos Jo Harrison som ska få göra min solros. Nu åker jag snart ända bort till Brighton i England för att bli tatuerad av just henne eftersom jag älskar hennes stil och vet att hon är speciellt duktig på blommor och kan göra snygga solrosor. Under väntetiden har jag ändrat mitt beslut om placering två gånger. Först ville jag ha den på låret, sedan på sidan och nu har jag bestämt att göra den på axeln och överarmen. Det tog lite tid att komma underfund med det och jag övervägde många faktorer. Under väntetiden har Jo och jag också tillsammans spånat vidare på motivet och utformat en gemensam idé om hur jag vill ha det och vad hon tycker skulle se bäst ut. Och nu till slut känner jag mig helt trygg med mina beslut och är övertygad om att resultatet kommer motsvara, om inte överträffa, mina förväntningar.

Och alla ni som köper en tatueringsmaskin på nätet och tror ni ska kunna börja tatuera era kompisar, get real! Det krävs många års utbildning och träning i en tatueringsstudio för att behärska den teknik som krävs för att kunna tatuera. Och långt ifrån alla har den konstnärliga förmåga som behövs för att kunna utöva en av de absolut svåraste och mest krävande formerna av konstskapande som finns...

torsdag 8 januari 2009

Helkroppstatueringar

Jag har alltid varit faschinerad av personer som väljer att tatuera hela eller stora delar av kroppen. Det är intressant att det finns folk som vill ändra sitt utseende så radikalt att de vill göra något sådant. Och det är mer intressant att ta reda på varför. Att göra en Japansk full body suite är något som har blivit mer och mer populärt och här tror jag att de flesta som väljer att göra det ser sin kropp som ett konstverk och vill utsmycka den med något vackert. Men det finns också de som tatuerar precis hela kroppen och även ansiktet för att se ut som någon annan. Här har jag valt ut fem i topp bland kända personer som har valt att tatuera hela kroppen.

Plats 5: Lucky Diamond Rich, som är nuvarande "Världens mest tatuerade person" enligt Guinness World Records. Jag såg faktiskt Lucky på London Tattoo Convention i somras då han uppträdde, men lyckades tyvärr inte ta några egna bilder. Lucky är själv tatuerare och brukar även uppträda som jonglör och akrobat. Han har spenderat mer än 1000 timmar på sin kroppstatuering som är i flera lager. Jag har inte riktigt lyckats ta reda på varför han har gjort sin tatuering. Det verkar som om han bara blev besatt av att tatuera sig mer och mer och kunde till slut inte sluta. En intressant artikel om honom kan du läsa på Mantra Tattooing. Själv tycker jag det är värt en plats bland topp 5 att vara världens mest tatuerade person, men jag tycker inte det är det minsta snyggt.

Plats 4: Julia Gnuse, eller "The Illustrated Lady" som började tatuera sig på grund av den ovanliga sjukdomen Porphyria, som gör att hon får blåsor i huden så fort hon vistas i solljus. Julia började tatuera sig för att dölja ärren som uppstod i huden efter sina blåsor och har nu tatuerat 95% av sin kropp, ansiktet inkluderat. Det gör henne till "Världens mest tatuerade kvinna" enligt Guinness World Records. Julias tatueringar består mest av figurer från TV-serier och filmer samt andra figurer och händelser i hennes liv. En fjärdeplats får hon för sin originella historia och intressanta mönster, men jag tycker inte det hon har gjort i ansiktet är snyggt. Det hade varit mycket coolare om hon bara hade tatuerat kroppen och inte ansiktet, eller använt lite ljusare och mindre markanta färger i ansiktet...

Plats 3: The Enigma, som har tatuerat hela kroppen som ett gigantiskt pussel. The Enigma uppträder som svärdslukare och akrobat men är också en duktig musiker. Han spelade tidigare i bandet Human Marvels tillsammans med sin dåvarande flickvän Katzen. Nu uppträder han som både musiker och akrobat i showen Electric Acid Theatre. The Enigma gjorde sin första tatuering när han var 20 och när han var 22 fick han idén om att tatuera hela sig själv blå för att förbättra sitt shownummer. Före detta flickvännen Katzen har tatuerat största delen av hans blå pussel. Han tatuerar också själv, men bara små pusselbitar på andra. Läs mer om honom på Prick Magazine. Jag tycker The Enigma ser cool ut så han är väl värd en tredjeplats. Vad jag inte riktigt gillar är att pusslet ser ofärdigt ut eftersom inte alla pusselbitar är färglagda...

Plats 2: The Lizardman, Eric Sprague, är bara helskön! Efter att ha träffat honom på Malmö Tattoo Expo i somras kan man inte annat än att gilla denne folkkäre, roliga, snackiga och coola kille. Han livnär sig på sin show som han turnerar med världen över. Han berättade för oss att han ända sedan han var tonåring har haft idén om att tatuera sig över hela kroppen. Han har alltid haft udda idéer och känt sig lite som ett freak. Hittills har han lagt ca 700 timmar på sin kroppstatuering och han har hela tiden vetat att han ville göra det här. En intressant artikel om honom kan ni läsa på College Crier. Väl värd nummer 2 för utseendet och sitt sköna sätt! Fast jag kan tycka att om man nu ska tatuera sig som en ödla kan man hålla sig till sitt tema. Eric verkar ha varit lite splittrad och har många olika motiv över hela sin kropp, fast han har alltid vetat bestämt precis hur han vill ha det.

Plats 1: Zombie Boy, som håller på att tatuera sig som en levande zombie. Den här killen är bara så cool!!!! När Rick var liten ville han bli en tennage mutant ninja turtle och bo i kloakerna, men när han blev äldre ville han bli en levande zombie och påbörjade sitt projekt. Hittills har han bara lagt 24 timmar på tatueringarna, men mer ska det bli. Ni måste kolla in intervjun med honom och alla bilderna på Bizarre Magazine. Jag tycker Rick har valt motiv som passar honom och hans personlighet, han vet vad han vill, han har hållt sig till sitt tema och tatueringen är snyggt gjord och riktigt cool! En väl värd förstaplats i min lista!

Bröst och mage

Ryggen är snyggast tycker jag

Andra kända helkroppstatuerade personer som inte kom med i mina fem i topp är: Tom Leppard, Katzen, Etienne Dumont och Stalking Cat ifall ni vill läsa mer.

Ja, visst är det härligt att man får göra som man vill här i livet. Och så länge man vet vad man vill och känner sig bekväm med vad man gör och vem man är så tycker jag absolut man ska få göra som man känner. Och även om många som ser de här personerna tycker att det är knäppt, hemskt, annorlunda och galet tycker jag det är starkt att våga vara så annorlunda. Själv skulle jag aldrig vilja tatuera hela kroppen. Det krävs nog nån sorts inre kraft och övertygelse för att göra det som jag inte har. Ganska galet är det ju allt och jag är nog bara lite galen ;)

Bildkällor:
Lucky Diamond Rich
Julia Gnuse
The Enigma
Zombie Boy

söndag 4 januari 2009

Hennings framsteg


Nu har minväninna fått sin andra sittning hos Henning och hennes fina karp har fått en härlig gyllene färg. Henning har också lagt till skuggorna i vattnet runt fisken. Den orange-gula färgen riktigt lyser upp hela karpen när man ser tatueringen. Jag tycker han har lyckats väldigt bra med färgerna i fisken, även om Henning själv kanske tyckte de blev lite väl skarpa. Jag själv tycker bara det är läckert med riktigt skarpa färger som lyser upp tatueringen och får den att stå ut.

På undersidan av armen ser man de klassiska fartränderna som brukar läggas in i vattnet där karpen far fram. De kommer också få skuggor så småningom. Stjärten på fisken har ännu inte hunnit få någon färg och inte heller körsbärsblommorna. Vattnet är väldigt snyggt gjort och har fina skuggor, precis som Henning brukar göra det.

Ovan ser ni återigen hur karpen kan vifta på stjärten på riktigt och man får en känsla av att vattnet riktigt stänker runt omkring den när hon böjer på armen. Splash!


Ja, en riktigt fin fisk är det, och snart är det dags för nästa sittning hos Henning. Min väninna tycker hittills att det inte har gjort så fasligt ont att göra tatueringen. Första gången var det inte så farligt när bara konturerna gjordes. Men den här gången fick hon känna på hur det känns när tatueringen fylls i med färg. Hon sa att inte det heller gjorde så ont direkt, men att det mer är som en brännande känsla, som om man skrapar av huden med en osthyvel ungefär. Men det gäller bara att vara lugn och slappna av och tänka på något trevligt så är det inga problem att ta sig igenom sittningen. Just nu är hon väldigt spänd på nästa sittning och kan knappt vänta tills det är dags!!


Den här gången fick jag en chans att jämföra tatueringen med en av Hennings tidigare Japanska sleeves. Här kan man se att han använder ungefär samma teknik som innan. Det man främst lägger märke till är att han har anpassat designen av tatueringarna till personerna de sitter på, vilket en bra tatuerare såklart är väldigt duktig på att göra. Han har verkligen lyckats få fram det manliga i den högra tatueringen med en lite robustare karp i mörkare färger med mer fläckar, medan den nya karpen är mer kvinnlig och stilren och passar bättre till min vänninna. Att han också använder en annorlunda design av körsbärsblommorna i den nya tatueringen istället för den traditionella Japanska designen bidrar också till att tatueringen känns lite mer feminin.

I nästa sittning hoppas vi på lite mer konturer på de ställen som är tomma så man kan se hur hela tatueringen kommer bli när den blir klar. Jag är också lite nyfiken på hur han tänker dölja det lilla hjärtat som sitter på axeln och hur dödskallen som ska läggas in vid armvecket kommer se ut. Henning är helt fenomenal på att göra dödskallar så det ska bli mycket spännande att träffa henne igen efter nästa sittning. Supersnyggt är det i alla fall hittills!