torsdag 27 november 2008

Timbuktu & DAMN!

Jag var och såg Timbuktu i helgen! Grymma rytmer och svängig musik. Man kunde ju bara inte sitta still!! Det var en fantastiskt bra spelning, trots att jag inte hade så höga förväntningar. Timbuktu såg jag även på Malmöfestivalen för några år sedan och då fick han hela stortorget att gunga. Jag trodde inte att en spelning på en sån här liten klubb skulle överträffa det, men det gjorde det faktiskt. Det var coolt att kunna stå så nära scenen och ljudet var riktigt riktigt bra. En stor eloge till bandet DAMN! också som spelade med Timbuktu. Mycket skickliga musiker. Det blev dans för hela slanten hela kvällen tills man var alldeles blöt av svett. Hääääärligt!

Från konserten

När man såg Timbuktu på så här nära håll kunde man konstatera att han är en väldigt kort liten kille, trots att han har så stort ego :) Timbuktu har två tatueringar som man kan se. Den ena är en tribal som ser ut som en eld och sitter på höger axel. På vänster underarm har han ett oändlighetstecken. Tyvärr var det svårt att få en bra bild på tatueringarna, fast jag gjorde mitt bästa.

Eld på axeln

Oändlighet på armen
Bildkälla: http://www.aftonbladet.se/

Visst kan jag tycka att han allt kunde ha haft lite snyggare tatueringar om han nu ska stå på scenen och visa upp sig, men de har säkert en speciell betydelse för honom. I vilket fall som helst gjorde han en grymt bra konsert, så om ni får chansen att se honom kan jag verkligen rekommendera att ni går dit när han spelar med DAMN! Jag lovar er en riktigt svängig kväll med sköna rytmer.

tisdag 18 november 2008

UV-tatueringar

Inom ravekulturen har det blivit allt vanligare med UV-tatueringar eller så kallade Blacklight-tatueringar. En UV-tatuering görs med självlysande tatueringsfärg som normalt inte syns i vanligt dagsljus, men som under en UV-lampa ser självlysande ut. Något som kan ge en väldigt häftig effekt på dansgolvet.








UV-tatueringar förekommer i fera olika färger och ibland kombinerar man vanlig tatueringsfärg med UV-färg så man får en tatuering som syns både i dagsljus och i klubbmörkret. Nästan som två tatueringar i en...



Tribalhäst i UV-färg kombinerat med vanlig färg


Här under UV-lampa

Keltiskt kors med flera färger i dagsljus
och i UV-ljus

UV-tatueringar görs också när man inte vill att en tatuering ska synas i vanligt dagsljus, men ofta syns den lite grann ändå eftersom det nästan alltid orsakar ärrbildning i huden när man tatuerar. Om den ska vara helt osynlig måste man använda väldigt tunna linjer.

"Osynlig" tatuering i dagsljus och i UV-ljus

Det finns många dokumenterade problem med UV-tatueringar. Det är till exempel vanligt att kroppen stöter bort färgen ganska snabbt ur huden. I vissa fall blir tatueringen brunaktig efter ett tag och den slutar vara självlysande i UV-ljus. En annan bieffekt är att UV-tatueringar har en tendens att flyta ut i huden efter en tid så tatueringen blir suddig och ojämn. Detta beror på att de ämnen som gör att färgen lyser är väldigt rörliga så tatueringen "rör sig" mikroskopiskt hela tiden under huden.

Det har debatterats flitigt huruvida UV-tatueringar är farliga för kroppen eller inte. Många tatuerare väljer att inte tatuera med UV-färger eftersom det bevisligen kan orsaka allvarliga komplikationer för kroppen. Vanliga symtom är att man får svår allergi och klåda runt tatueringen . Man tror även att UV-färgen i flera fall har orsakat cancer eftersom många UV-färger innehåller spår av radioaktiva och cancerframkallande ämnen, vilket gör färgen lysande. Innan man överväger en UV-tatuering bör man därför alltid ta reda på vad färgen innehåller genom att fråga tatueraren eller läsa på innehållsförteckningen. Det är dock inte säkert att alla ämnen som finns i färgen står beskrivna eller att tatueraren själv vet vad färgen innehåller. Så för att vara på den säkra sidan skulle jag aldrig rekommendera någon att göra en UV-tatuering, hur häftigt man än kan tycka att det är att att ha en tatuering som lyser i mörkret.

tisdag 4 november 2008

True Love Tattoos

Apropå mitt förra inlägg om märkliga tatueringar vill jag tipsa om en kul sida: http://www.truelovetattoos.org/. Kanske är detta något att satsa på??? ;)

En tatuering på ögat???

Ibland när jag surfar runt på nätet och läser om tatueringar hittar jag de mest konstiga saker. Folk tatuerar kroppen på de mest underliga ställen. Bland det konstigaste jag har hittat är en så kallad "Eyeball Tattoo" där man faktiskt tatuerar själva hornhinnan på ögat genom att injicera tatueringsfärg med en spruta in i ögat. Speciellt en artikel om en kille som har tatuerat ögat blått dyker upp och nämns som en av de första ögontatueringar som har gjorts.

Läs mer om tatueringen här:
http://inventorspot.com/articles/worlds_first_eyeball_tattoo_12158

Att detta skulle vara den första ögontatueringen är inte riktigt sant eftersom ögontatueringar har förekommit ganska länge inom ögonmedicinsk sjukvård hos blinda eller människor med missfärgade (vita) ögon på grund av blindhet. Där förekommer det att man tatuerar något som liknar iris och en pupill på ögat för att det ska likna ett friskt öga. Detta kan jag förstå, men att tatuera in något som liknar en mörk blobb på ögat verkar för mig lite underligt. Vem skulle vilja göra något sådant? Att tatuera in en mörk fläck på ögat blev en het grej inom bodymodkretsar efter att artikeln om killen med den "första" ögontatueringen spreds på nätet, men det är oerhört riskabelt och det är väldigt lätt att ögat skadas och man får svåra komplikationer. Man riskerar även att bli blind på ögat vid ett sådant ingrepp. Och jag tycker absolut inte det ser det minsta snyggt ut. Det ser bara ut som en konstig fläck tycker jag och jag kommer nog aldrig förstå varför man skulle vilja göra något sånt.



Att göra en tatuering innebär för mig att man vill smycka sin kropp med något vackert. Det är som att sätta ett konstverk på kroppen som har en speciell betydelse, är något man är stolt över och tycker är snyggt och tillför något. Fast ibland ser jag tatueringar som jag inte kan förstå att folk gör för att de tycker det är vackert, utan snarare bara för att förändra sig eller för att chockera andra, som till exempel de där ögonfläckarna. Kanske är det som en cool grej som de får en kick av? Kanske vill de väcka uppmärksamhet? Eller så är det helt enkelt så att vi har så olika uppfattningar om vad vi tycker är snyggt att vissa faktiskt tycker det är något som de uppfattar är väldigt vackert och är riktigt stolta över? En sida som har mycket konstiga tatueringar och bodymods ifall ni är intresserade av att se mer är denna (varning för starka bilder): http://www.lunacobra.net/



Ja, vackert eller inte? Det får ni själva avgöra. Huvudsaken är att man är nöjd och stolt över det man gör om man vill ändra på sin kropp, av vilken anledning man nu än gör det. Även om det man gör kan verka väldigt konstigt. Men att utsätta sig för risken att bli blind bara för att sätta en luddig fläck på ögat är inget jag någonsin kommer förstå...

lördag 1 november 2008

En vacker Trollslända

Min vännina fick äntligen sin trollslända tatuerad på ryggen igår!! Efter 7 månaders väntan... Och WOW vad snyggt det blev!! Det var hennes första tatuering och eftsom hon följde med mig när jag gjorde min fick jag följa med henne. Tatueringen gjordes av Jacob på Evil Twins Heavenly Tattoo Studio i Helsingborg. Det är en ganska liten studio men enligt många finns Helsingborgs bästa tatuerare här. Max är grymmast tycker jag, speciellt på Japanskt, men Johan och Jacob är också riktigt duktiga.

Första gången vi var där hade min vän med sig en pytteliten bild på trollsländan hon ville göra. Utifrån det ritade Jacob en snabb skiss på hur han hade tänkt sig trollsländan medan vi var där. Och nu när vi kom dit igen hade han ritat en mer detaljerad skiss över hur den skulle bli. Först tyckte hon att den var lite för stor så hon bad honom förminska den till så liten han kunde göra den, men ändå behålla detaljerna.

Den första skissen utifrån hennes bild

Jacobs detaljerade skiss

Skissen kopierades sedan upp på kalkylpapper och trycktes av på min väns rygg där hon ville att den skulle sitta. Från början hade hon tänkt ha den på ena skinkan, men det är inte ett jättebra ställe att ha en tatuering på eftersom rumpan förändras en del med tiden och då kan tatueringen ändra form. Sedan tänkte hon sätta den mitt på nedre delen av ryggen, men det är inte heller så bra att ha en tatuering där om man tänker ha barn i framtiden. Då kan man inte få lokalbedövning om det skulle behövas för nålen man sticker in då är för tjock så tatueringen hade blivit skadad och tatueringsfärgen kan följa med nålen in i kroppen, vilket inte är så bra. Så det blev på nedre delen av ryggen, fast på ena sidan istället. Och där passade den jättebra!

När trycket var på plats satte Jacob igång och man kunde se på henne att det gjorde riktigt ont emellanåt. Fast det var inte riktigt så farligt som hon hade trott ändå. Värst var det när han gick tillbaka och fyllde i tatueringen på ställen där han redan hade tatuerat och huden redan var irriterad. Då kändes det en del.

Här är Jacob i action. På datorn vid sidan om honom
hade han hämtat upp en detaljerad bild på en riktig
trollslända så han skulle kunna se hur alla detaljer, färger
och skuggor skulle se ut medan han jobbade.

Här är tatueringen halvfärdig. Kroppen
och ena sidans vingar har fått konturer i svart.

Här är konturerna klara och han har börjat
fylla i lila färg i vingarna. Jag gillar verkligen
hur den svaga lila färgen gör att vingarna
ser genomskinliga ut.

Färgerna han använde till tatueringen var rött, lila, vitt och tre olika nyanser av svart. Den röda färgen var till trollsländans kropp och det lila och vita var till vingarna. Vit är en färg som har varit ganska ovanlig att använda i tatueringar eftersom man har haft problem med att den snabbt försvinner och kroppen stöter bort den. Men nu på senare tid har vita och gula färger blivit bättre och det har blivit väldigt populärt att tatuera med vitt. Med vit färg kan man få mer djup i tatueringar och det ser nästan ut som om tatueringen sticker ut lite och nästan blir tredimensionell när man använder mycket vitt. Vitt tar längre tid för kroppen att vänja sig vid så om man tatuerar med vitt kan det ta längre tid innan tatueringen läker. Jacob trodde att den här tatueringen skulle läka på 2 kanske 3 veckor.

Färgerna som användes. Här fyller han
på med vitt.

Och här är det slutliga resultatet!
Hon blev helnöjd!! Om ni tittar noga så kan ni se
hur det vita får vingarna att sticka ut lite.
Supersnyggt!!!