torsdag 30 oktober 2008

Tisdag 27 Januari kl 11:00

Idag fick jag reda på att jag får komma till Magnum Opus Tattoo Studio i Brighton Tisdagen den 27 Januari kl 11:00 för att få min solros tatuerad av Jo Harrison!!!!! :D Wooohooo!!! Hon ska gästtatuera där då. Hon mailde idag och sa att hon gillade min idé om att göra en solros, som jag nu har bestämt att göra på höger sida mellan höften och armen. Jag vill ha den i naturlig storlek och Jo tyckte vi skulle göra lite mer. Hon föreslog att lägga till lite fjärilar, blad och bin. Jag sa att det låter jättesnyggt och att hon får lägga till precis vad hon vill för att göra det så bra som möjligt. Eftersom hon är så superduktig får hon fria händer och jag vet att det bara kommer bli bäst!! Fyra timmar skulle det ta att göra själva solrosen och om jag ville göra lite mer så blir det längre... ONT kommer det göra, så det blir en utmaning att sitta så många timmar. Men att få en tatuering av Jo är värt varena sekund av tortyr! Ååååhhhh, vad jag längtar till Januari...



tisdag 28 oktober 2008

Tatueringsinspirerat mode

Det finns väldigt mycket kläder ute just nu som är inspirerade av tatueringskonst. Jag har letat runt lite och hittat en del Svenska sidor som är värda att kolla in ifall ni är intresserade av tatueringsmodet. Väldigt mycket av kläderna har tryck av dödskallar, men många har även andra vanliga tatueringsmotiv som Japanska motiv och diverse old school motiv. Nedan finns en del schyssta hoodies från http://www.noshame.se/:

"Love Kills Slowly" Old School motiv med dödskalle
och rosor, finns både i svart och vitt.

Ååååh, så snygg! Svart hoodie med dödskallefjäril.
Den skulle jag vilja ha. Hade blivit en favorit!

"Love To Death" old school motiv med pinuppa,
dödskalle och rosor.

Ännu ett old school motiv med rosor och pistoler. Snygg!

http://www.nelly.com/ hittade jag en hel del T-shirts och ett par stövlar, lite baddräkter, bikinis och underkläder som var riktigt snygga:


Old School Tee med dödskalle och rosor

Och en schysst baddräkt med lite Japansk-
inspirerat tryck.

De här gummistövlarna var supercoola!
De hade passat väldigt bra med klänningen som
jag tyckte så mycket om på London Tattoo Convention...
Exakt samma mönster :)

Ed Hardy gör väldigt mycket tatueringsinspirerade kläder. Ed Hardy har mest killkläder, men några tjejgrejor finns också. Den bästa sajt jag har hittat som säljer Ed Hardy i Sverige är http://www.stayhard.se/. Kläderna och kängorna nedan kommer därifrån:

Snygg T-shirt med blomma och Ed-logo

Supercoola basketkängor by Ed Hardy!!! Vill ha!!! Nu!!!

Ett par till coola kängor från Ed. Old School dödskalle
på ena sidan och Japansk pion på den andra.

Så till sist ett mycket hett tips inför Roskilde eller andra musikfestivaler ni tänker gå på nästa sommar! Vem vill inte ha dessa supersnygga gummistövlar som tidigare fanns på http://www.tattoos.com/, men nu hittade jag tyvärr bara dom på en utländsk sida http://www.thisnext.com/:

Japansk karp. Dom här skulle i alla fall jag kunna
tänka mig på Roskilde!!

Och ett par riktigt coola svarta med Old School motiv!

Ja, det finns mycket att handla på nätet om man gillar tatueringsinspirerade motiv. Många vanliga butiker har idag också flera motiv på T-shirts och annat som är inspirerade av det heta tatueringsmodet. Men snyggast grejor har jag trots allt hittat på tatueringsmässorna. Där finns otroligt mycket hoddies, känningar, T-shirts och väskor som är supercoola. Så jag rekommenderar att göra ett besök på en tatueringsmässa för en liten shoppingrunda när ni får nästa tillfälle. Men det gäller att ha en välfylld plånbok med sig, för det är inte billigt...

tisdag 21 oktober 2008

Tribaler



Tribaler, eller stamtatueringar, tillhör formodligen den äldsta tatueringskonsten av alla. På många håll i världen är det en uråldrig tradition att pryda sin kropp med ofta enfärgade tatuerade mönster. Stamtatueringarna kan ha helt olika kulturella betydelser beroende på var i världen och i vilka folkgrupper eller stammar de har sitt ursprung samt under vilken tidsperiod de var populära. Ofta symboliserar stamtatueringar något som har stor betydelse för folkgruppen och vanligtvis skapas de under ritualer eller i samband med stora händelser, som tex bröllop. I vissa kulturer symboliserar de tillhörighet med en grupp då varje stam har sin egen speciella tatueringsstil. I andra kulturer är de helt enkelt bara ett sätt att pryda sin kropp med vackra mönster utan att de betyder något speciellt.

Här är två tatuerare på London Tattoo Convention
med tribaler tatuerade i ansiktet och på armarna.
Kolla även in tröjan på snubben till höger :)

De tatueringar vi idag kallar tribaler kan oftast härledas till ett Indianskt, Nya Zeeländskt, Borneanskt, Polynesiskt eller Keltiskt ursprung. Indianska motiv härstammar främst från Haidastammarna i Nordvästra Amerika, där motiven oftast föreställde björnar, fiskar eller bävrar. Från Maoristammarna i Nya Zeeland kommer främst motiv som symboliserar bemästrandet av inre styrka och de pryder ofta hela ansiktet med mönster eller hela ben eller armar med spiraler. Bland Maoristammarna var det viktigt att alltid göra individuella och originella tatueringar eftersom de ansågs som en del av varje individs unika identitet. Från Marquesiska stammarna i Polynesien härstammar motiv bestående av olika symboler som bildar små berättelser på kroppen. Ofta förklarade symbolerna individernas plats i stammen och gjorde att man inom stammen kunde känna igen varandra. Här förkom ofta motiv som hajtänder, olika symboler och djur som tex ödlor, valar och sköldpaddor. Keltiska motiv härstammar från Irland och England och föreställer oftast människor, fåglar, hundar, spiraler och olika detaljrika keltiska mönster.

Här tatueras en kvinna med ett lite
Keltisk-inspirerat tribalt mönster på
London Tattoo Convention

Förra helgen träffade jag en tjej som hade två snygga tribaler. Båda föreställde drakar, vilket förr var ett vanligt mönster bland stammar i Borneo, där tatueringarna representerade tro, moral och social status i stammen. Ofta visade de vad individen hade preseterat eller gått igenom och vanliga mönster föreställde scorpioner, hundar, drakar, blommor eller spiraler. En drake kunde betyda att man hade bevisat stor styrka i stammen eller uträttat något storslaget.

Tjejen hade en klättrande drake på ryggen...

... och ett drakhuvud på armen

Drakhuvudet på armen hade hon gjort designen till helt själv, vilket är mycket imponerande! Tänk att kunna pryda sin kropp med ett konstverk man själv har skapat. Motivet är garanterat unikt och jag tycker det är en väldigt cool tatuering, just eftersom hon har designat den själv.

Man har funnit bevis av stamtatueringar så långt som 5000 år tillbaka i tiden i samband med att man hittade den mycket välbevarade kroppen av bronsåldersmannen "Ötzi" eller "The Ice Man" infrusen i Italiens glaciärer. Han hade inte mindre än 57 triballiknande tatueringar på sin kropp. Och idag har tribaler blivit en av de vanligaste och allra mest populära formerna av tatueringar. Så man kan verkligen säga att tribaler är en tidlös tatueringskonst med uråldriga anor! Mitt val av första tatuering kanske inte är så dumt ändå?! ;)

tisdag 14 oktober 2008

Malmö Tattoo Expo

I helgen var jag på Tattoo Expo i Malmö. Det är en relativt liten tatueringsmässa med ganska få utställare om man jämför med de andra mässorna jag har varit på i Stockholm och London. De flesta var från Sverige, några från Norden men en och annan utlänsk och en Japansk tatuerare fanns också där. Det var ingen av de som var där som var riktigt känd, men trots allt var det en väldigt trevlig liten mässa med kul underhållning. Jag hade chansen att se tävlingarna för bästa New School och "Best of Day" på Fredagen när jag var där.

Vinnaren i bästa "New School". Jag är inte alls så förtjust i motivet,
men juryn tyckte säkert den var skickligt gjord.

Här ser ni den som kom tvåa. Ett betydligt roligare
motiv tycker jag, med apor som dansar runt en eld på
rullskridskor. Spana in den roliga krokodilen längst ner
och de skojiga girafferna högst upp. Kul och annorlunda!
Tatueringen är gjord av JohannaBluebird Tattoo i Västerås.

I tävlingen Best of Day får alla som har gjort en tatuering där på mässan under dagen vara med och tävla. Som vanligt är det ju artisten som får äran, men de tävlande fick lite fina priser också. Det är svårt att hinna med att göra en stor och avancerad tatuering på en dag och de flesta som var med och tävlade hade suttit där och plågats från klockan 3-4 på eftermiddagen till 9-10 på kvällen. Det måste vara jättejobbigt! Nedan ser ni de jag gillade bäst.

Min favorit! Old School sjömansflicka med hjärtan,
små blå blommor och två rosor omkring. Rosorna kunde
varit lite bättre gjorda, men jag tyckte ändå den här var
snyggast. Jag följde framstegen under dagen och gick förbi
några gånger när den gjordes.

Och här är det färdiga resultatet vid dagens slut!
Tyvärr vann inte den...

En kille som hade tatuerat in ett realistiskt
porträtt av sin pappa, modell yngre, på bröstet.
Pappa måste ha varit stolt!

Den här lite old school rosen som det står Mamma på
var också väldigt snygg. Bra gjord och mycket passande
till tjejens stil! Om en tatuering ska se riktigt snygg ut
tycker jag det är viktigt att den passar ens stil, så helheten
gör att allt blir snyggt tillsammans. Pluspoäng för det!

Här ser ni den tatuering som vann i best of day!
Den här kvinnan hade tatuerat in realistiska porträtt
av sina två barn på ryggen. När bedömningen gjordes fick
hon visa upp fotona på barnen för juryn så de kunde se hur
likt det var. Den här tyckte inte jag skulle vinna, men
den var faktiskt väldigt bra gjord.

Här får ni också se en tatuering som inte var med och tävlade,
men jag tog en bild på den i alla fall för jag tyckte motivet
var vackert och lite speciellt. Det är förmodligen helgonet Lucia
ni ser avbildat, som enligt legenden stack ut sina vackra ögon
när en hednisk yngling förälskat sig i dem...

Så till underhållningen! På mässan fanns det faktiskt en riktig kändis som hedersgäst! Självaste Lizardman var där och uppträdde! Lizardman kommer från Texas och han har tatuerat nästan hela kroppen med gröna fjäll som en ödla, och han har också gjort flera andra body mods, som t.ex. töjt ut öronen, satt implantat i ögonbrynen, vässat tänderna så de ska bli vassa och splittat tungan så han ska se ut som en riktig ödla. Grymma polisonger hade han också odlat. Lite svårt att säga varför då det inte riktigt går ihop med ödlestilen, men lite imponerande var dom i alla fall. Kanske försöker han bli som en kragödla och vifta med dom när han blir arg??? :)

Lizardman var väldigt publikkär och gick omkring och
pratade med alla. Här är han på jakt efter
någon som vill assistera honom på scenen.

Många av hans trick gick ut på att stoppa in saker
i näsan och dra ut dom genom munnen, eller tvärtom.
Han gjorde det t.ex. med en sax, ballonger, kondomer och
här på bilden har han skruvat in en stor korkskruv i näsan.

Förutom nästricken lyckades han ta sig ur en tvångströja
på scenen, och det kanske mest imponerande tricket var att
han satte fast en tung ölkeg i öronen, lyfte upp den
och började snurra. Det var faktiskt imponerande!

Efter sin show fick alla som ville gå fram och prata med honom och ta foton. Här står han faktiskt och håller om mig, även om jag inte syns på bilden :) Han var mycket trevlig att prata med och berättade gärna om sina tatueringar. Av alla ställen han har tatuerat sig på sa han att näsan var det ställe där det gjorde absolut mest ont! Så tänk på det om ni ska göra en tatuering, undvik näsan om ni kan!

lördag 11 oktober 2008

Körsbärsblommor

Körsbärsblommor, eller Sakura som de också kallas, är ett vanligt motiv i den Japanska tatueringskonsten. Körsbärsträd har stor betydelse i den Japanska kulturen och när körsbärsträden blommar varje år i Japan firas det högtidligt. För Japanerna symboliserar körsbärsblomman bland annat livets kortvariga skönhet eftersom de otroligt vackra blommorna har en så kort blomningstid. De har länge symboliserat dödlighet och skörhet samt förknippats med begreppet "Mono no aware" som betyder ungefär att alla ting är kortvariga och man ska vara rädd om allt så länge det varar och känna empati för ting, eftersom när tingen försvinner kommer alltid ledsamhet. De kan även symbolisera våren, lycka, kärlek eller moln eftersom de blommar i böljande massor.


Det vanligaste sättet att avbilda sakura på när man taturar på Japanskt vis är att göra en liten fembladig blomma som är gul i mitten och har röda, rosa, vita eller röd-vita blad. Blommorna har även ofta gröna foderblad som sticker fram, som på bilden nedan. Antingen avbildas blommorna enskilt eller som en del i större heltäckande Japanska motiv.

En vän till mig har precis tatuerat in körsbärsblommor på foten och en del av benet. Hon har gjort det på Evil Twins i Helsingborg och jag tycker det är en jättesnygg tatuering. Igår fick jag tillfälle att fotografera den på nära håll. Blommorna i hennes tatuering är mer avbildade som verkliga körsbärsblommor än som traditionella Japanska sakura, men på henne passar det väldigt bra och jag tycker tatueringen är väldigt kvinnlig och mycket stilfull! Jag gillar speciellt hur han har lagt in små kvistar med knoppar mellan blommorna och hur kronbladen får böja sig och fladdra lite för att ge mer liv år blommorna.

tisdag 7 oktober 2008

Bugs

En artist som jag spanade lite extra på när jag var på London Tattoo Convention var Bugs. Han är långt ifrån en vanlig tatuerare. Han är en riktigt duktig konstnär som målar tavlor i vanliga fall i lite abstrakt stil. Inspiration har han hämtat från Van Gogh och Picasso, som båda kommer från samma region i Frankrike där Bugs växte upp. Bugs kombinerade sin passion för konst med sitt intresse för tatueringar och öppnade en tatueringsstudio i London där han nu tatuerar sina fantastiska motiv samtidigt som han målar tavlor emellanåt. Här är några exempel på hans konstverk som jag tycker är fantastiskt fina.

Divine Image
Originalet hade han med sig på mässan, så jag fick
faktiskt se den i verkligheten och den är underbart vacker.

La Vie
Otroligt snygg, skulle gärna vilja se honom
måla en solros på samma sätt...

Le Guitariste
En Fransman som spelar gitarr

Death Row
Lite kuslig, men väldigt snygg

Arome I
Återigen mycket vacker färgkombination,
Hade passat i mitt sovrum!

Cat 2
Bugs är duktig på djurmotiv och jag såg i hans bok
på mässan att han även gör fantastiska hundporträtt som
tatueringar.


Contradiction
Älskar färgerna i den här, skulle vilja ha den hemma!

Det här var bara några av de vackra målningar han har på sin hemsida. Gå gärna dit och titta för att se mer av Bugs konstverk: http://www.bugsartwork.com/. Visst hade det varit otroligt häftigt att ha ett riktigt konstverk tatuerat på sig??? Om man gillar hans stil förstås. Jag är i alla fall väldigt imponerad av Bugs och hans konst. Även om andra tatueringskonstnärer är väldigt duktiga och kreativa med vad de gör tycker jag ändå att Bugs gör något unikt när han skapar konst på människor istället för på duk i sen alldeles egna speciella stil.


Ledsen naken man på arm, kanske har han
druckit för mycket? Känner ni igen den karakteristiska
spritflaskan av Svenskt märke som han sitter och kurar i??

Liten Lycklig gris! Jättesöt :)

Bugs är duktig på kvinnomotiv

Vacker blomma på någons arm

Dödskalle i typisk Bugs-stil

Fantasifull tekanna på mage där naveln får
bli knoppen på locket. Väldigt snygg och rolig tatuering!

Bugs gör även motiv på hela ryggar, som här där han har
avbildat en naken kvinna. Stilfullt och kreativt!

Bildkälla: http://www.bugsartwork.com/

torsdag 2 oktober 2008

London Tattoo Convention 2008

I helgen hamnade jag på London Tattoo Convention, den största tatueringsmässan i Europa! Där fanns det massor att se och jag tog många bilder, så här kommer några av godbitarna från denna fantastiska mässa. Nästan 200 tatuerare och massor av tatueringsintresserade från hela världen hade samlats på Tobacco Dock i Docklands för att tatuera eller tatueras, titta, tävla, fotografera, handla, festa och visa upp sina tatueringar. Vilket jättepartaj!!

Den här killens sleeve med seriemotiv hade
tagit 70 timmar att göra. I en av pratbubblorna hade
han tatuerat in "70 timmar senare..." Fyndigt!
Den var i alla fall väldigt snyggt gjord.

Den här tjejen hade fyllt sin arm med diverse
seriefigurer, placerade lite hipp som happ.
En väldigt rolig tatuering att titta på, men jag vet
inte om jag tyckte den var särskilt snygg...

Mässans pajas! Han ville verkligen synas
och höras och vara med överallt...
Så nu lyckades jag få med honom på min blogg med!
Men kolla in hornen i pannan, hehehe :)

Det här tyckte jag var riktigt snyggt! Ett
ben fyllt med färsk frukt! Riktigt fräscht och
väldigt New School.

Körsbär bringar lycka! Här intatuerade på
en tjejs vader. Kolla in den söta kjolen!

Japansk suite på en tjej! Det fanns faktiskt
gott om vältatuerade tjejer på mässan. Kul att se!
Den här var riktigt snyggt gjord.

Rudy Fritsch är en originell tatueringskonstnär
som gör väldigt kreativa motiv i sin egen stil. Kolla gärna
in hans hemsida på http://www.originalclassictattoo.com/.
Det är sevärt!! Här plågas en stackars yngling när
han får ett äkta Rudy-motiv tatuerat på bröstet.

Häftig New School där ryggen tatueras till
en alien där man ser ben och inälvor. Coolt!

The Man, Henning Jørgensen i action! Här utökar han
en påbörjad Japansk sleeve med en karp.

Här görs ett tribalmotiv med bambu. Det ser
ut som om han ska göra hela ryggen. Många
timmars lidande väntar....

Min favorit!!! Jo Harrison hade fått ny cool hårfärg.
I lysande rött tatuerar hon här sin pojkvän som också
är tatuerare. Han får ett kvinnohuvud med prickar
intatuerat av sin älskling på armen.

Jag snackade med Jo Harrison på mässan!!! Jag hade mailat henne innan och frågat om det fanns tid att göra min solros medan jag var där och då sa hon att det eventuellt fanns en öppning på fredagen om motivet var litet, så jag gick dit för att prata med henne. Fast när jag var där svarade hon att mitt solrosmotiv tyvärr var alldeles för stort för att hon skulle hinna med att göra det på mässan. Så jag får tålmodigt vänta... Hon sa att vi skulle hålla kontakten och att jag skulle få en slot nästa år på Stockholm Inkbash om jag ville det, så jag äntligen kunde få min solros tatuerad. Hon verkade jätteschysst och jag gillade verkligen hur hon var att snacka med. Men gud vad nervöst det var att prata med henne!! Och ush vad nervöst att få en tatuering av henne nästa år på Inkbash!! Hehehe det blir grymt!

Snygg Japansk ryggtatuering med kvinna
som spelar och en grön orm.

Underhållning fanns det gott om på mässan i form
av livemusik, akrobatik, striptease, trollkonst och allt
möjligt annat roligt. En artist som jag tyckte gjorde en väldigt
bra spelning var Dilana Robichaux. Grym Röst! Check it out here:
http://www.myspace.com/dilanarox!

Den här gången hade jag tid att kolla lite på kläder också på mässan. Där fanns massor av kul grejor, men tyvärr blev det inga inköp just där (däremot på andra ställen i London). De hade massor av coola kläder med dödskallar och andra roliga motiv på. Mycket var i lack och läder.

Min favorit, en klänning med dödskallar som
jag tyckte var väldigt söt, men oj så dyyyyyyr.

Jag passade på att prova en riktig korsett när jag var där,
och oj vad tanten drog åt snörningen i ryggen!
Inte konstigt att man ser smal ut som en sticka :)
Det var lite jobbigt att andas, men annars var det faktiskt
riktigt bekvämt att ha en sån på sig. Vad tycks?
Kanske jag skaffar en nästa gång....?

Och till sist, här är vinnaren i coolast motiv som jag såg
på mässan! Den här lilla Japanska flickan var jättefin.
Kanske skulle jag inte själv välja en sån tatuering, men jag
tyckte ändå den var väldigt cool och annorlunda. +++

Stockholm Inkbash 2009, here I come!! :)